..::CS-GAME-FORCE-MD::..
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Cerere Moderator
Vin Dec 31 2010, 20:26 Scris de PowerFighter

» O Propunere pt admin
Joi Aug 26 2010, 20:31 Scris de PowerFighter

» ][CR@ZY][-BOY
Mier Aug 11 2010, 22:22 Scris de PowerFighter

» Crazy Loop - Dan Balan
Mar Aug 10 2010, 20:18 Scris de PowerFighter

» Counter Strike 2D
Mar Aug 10 2010, 14:40 Scris de PowerFighter

» The Bourne Ultimatum [#3]
Mar Aug 10 2010, 14:38 Scris de PowerFighter

» The Bourne Supremacy [#2]
Mar Aug 10 2010, 14:38 Scris de PowerFighter

» The Bourne Identity [#1]
Mar Aug 10 2010, 14:37 Scris de PowerFighter

» Garcea La Dentist
Mar Aug 10 2010, 13:31 Scris de PowerFighter

Top postatori
PowerFighter (304)
 
*Bl@yd* (78)
 
Arty (53)
 
sTaTuS (31)
 
UlTrA_bOy (19)
 
taGG (19)
 
H3rku||3 (10)
 
][CR@ZY][-BOY (10)
 
SaDisT (8)
 
BL@@DER (6)
 


Limbaje de programare [part #5]

In jos

Limbaje de programare [part #5]

Mesaj  PowerFighter la data de Joi Aug 05 2010, 05:35

24. Free Pascal
Free Pascal (sau FPK Pascal) este un compilator Pascal pe 32 şi 64 de biţi. El este disponibil pentru mai multe procesoare (cele compatibile Intel şi Motorola 680x0) şi sisteme de operare (Linux, FreeBSD, NetBSD, DOS, Windows, BeOS, SunOS (Solaris), QNX şi Classic Amiga).

Sintaxa limbajului este (semantic) compatibilă cu Turbo Pascal, precum şi cu majoritatea versiunilor de Delphi. În plus faţă de Turbo Pascal, Free Pascal suportă supraîncărcarea de funcţii în lucrul cu obiecte.

Pachetul este disponibil sub o licenţă GNU modificată.25. Tcl/TK
Tcl/TK(Tool Command Language) este un limbaj de scripting bazat pe şiruri de caractere, interpretate la rulare. Aceaste caracteristici îi permit să fie portabil pe diferite sisteme de operare. Sintaxa sa are numai douăsprezece reguli, dar are toate elementele necesare pentru a crea rapid programe în aproape orice domeniu. Permite dezvoltarea de aplicaţii grafice care rulează pe Windows, Linux, MacOSX şi pe multe alte platforme.26. ActionScript
ActionScript este un limbaj folosit în principal pentru dezvoltarea de funcţionalităţi în cadrul animaţiilor Adobe Flash prin generarea fişierelor cu extensia .swf ce rulează în Adobe Flash Player. A fost dezvoltat iniţial de compania Macromedia, iar acum aparţine companiei Adobe, care a achiziţionat Macromedia în 2005. Limbajul de programare are la bază standardul ECMA. El a fost creat pentru desenarea şi comandarea animaţiilor vectoriale 2D, dar de-a lungul vremii s-a dezvoltat şi pentru a realiza aplicaţii web complexe sau chiar jocuri.

* ActionScript 1.0 - prima versiune a limbajului, conceput pentru dezvoltarea scripturilor în format .SWF
* ActionScript 2.0 - este un limbaj îmbunatăţit care suportă şi OOP. Această versiune a limbajului poate compila şi scripturi scrise în versiunea ActionScript 1.0. Cu noua versiune a limbajului, codul/aplicaţia poate avea o arhitectură mai complexă şi mult mai bine organizată. Programarea OOP în ActionScript este o aliniere la noile standarde în programare.
* ActionScript 3.0 - a apărut în 2006, reprezentând o reorganizare completă a acestui limbaj.27. ASP
Active Server Pages (ASP), cunoscut şi sub denumirile de Classic ASP sau ASP Classic, a fost primul limbaj de programare server-side al lui Microsoft pentru generarea de pagini web dinamice. Iniţial a fost lansat ca un add-on pentru IIS prin Windows NT 4.0 Option Pack, după care a fost inclus ca o componentă gratuită în Windows Server, începând cu versiunea Windows 2000 Server). În prezent a fost depăşit de versiunea sa ASP.NET.28. ASP.NET
ASP.NET este o tehnologie Microsoft pentru crearea de aplicaţii web şi servicii web. ASP.NET este succesorul lui ASP (Active Server Pages) şi beneficiază de puterea platformei de dezvoltare .NET, şi de setul de instrumente oferite de mediul de dezvoltarea al aplicaţiei „Visual Studio .NET”.

Cateva dintre avantajele ASP .NET sunt:

* ASP .NET are un set larg de componente, bazate pe XML, oferind astfel un model de programare orientat obiect (OOP).
* ASP .NET ruleaza cod compilat, ceea ce creşte performanţele aplictiei web. Codul sursa poate fi separat în două fişiere, unul pentru codul executabil, iar un altul pentru continutul paginii (codul HTML şi textul din pagină) .
* .NET este compatibil cu peste 20 de limbaje diferite, cele mai utilizate fiind C# si Visual Basic.29. Miva
Miva sau MivaScript este un limbaj de programare proprietar utilizat în marea majoritate pentru aplicaţii internet (e-commerce). A fost dezvoltat de Miva Corporation (San Diego, California), o filială a Corporaţiei FindWhat. Cu toate ca o multitudine de companii au suport Miva pe serverele lor, Miva Script este mult mai putin cunoscut decât concurentul său notoriu PHP.

Limbajul a fost dezvoltat în 1995 de Joe Austin (şi echipa lui) sub numele de HTML Script. Firma avea numele HTML Script Corporation şi a fost creată la un an dupa dezvoltarea limbajului. În 1997, Jon Burchmore a rescris în mare parte limbajul pentru a-l face mai consistent. Motorul Miva nou dezvlotat suporta cele 2 versiuni de syntaxa. În 1998 compania a devenit Miva Corporation iar la sfârşitul anului 1998, prima versiune de Miva Merchant a luat naştere. Aceasta a adus o dezvoltare considerabilă a societăţii, Miva Merchant devenind astfel produsul de bază ce va aduce profit companiei. La 1 ianuarie 2004, Miva Corporation a fost preluată de FindWhat.com, o tranzactie ce a valorat aproximativ 8 milioane de dolari. Joe Austin a rămas General Manager. O comunitate puternică se întreţine graţie mailing listului administrat de Miva. Corporaţia are conferinţe anuale în San Diego cu această comunitate chiar din 2000.
avatar
PowerFighter
Administrator
Administrator

Mesaje : 304
Puncte : 694
Reputatie : 8
Data de inscriere : 08/04/2010
Varsta : 20
Localizare : Moldova/Mereny

http://cs-game-force-md.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum