..::CS-GAME-FORCE-MD::..
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Cerere Moderator
Vin Dec 31 2010, 20:26 Scris de PowerFighter

» O Propunere pt admin
Joi Aug 26 2010, 20:31 Scris de PowerFighter

» ][CR@ZY][-BOY
Mier Aug 11 2010, 22:22 Scris de PowerFighter

» Crazy Loop - Dan Balan
Mar Aug 10 2010, 20:18 Scris de PowerFighter

» Counter Strike 2D
Mar Aug 10 2010, 14:40 Scris de PowerFighter

» The Bourne Ultimatum [#3]
Mar Aug 10 2010, 14:38 Scris de PowerFighter

» The Bourne Supremacy [#2]
Mar Aug 10 2010, 14:38 Scris de PowerFighter

» The Bourne Identity [#1]
Mar Aug 10 2010, 14:37 Scris de PowerFighter

» Garcea La Dentist
Mar Aug 10 2010, 13:31 Scris de PowerFighter

Top postatori
PowerFighter (304)
 
*Bl@yd* (78)
 
Arty (53)
 
sTaTuS (31)
 
UlTrA_bOy (19)
 
taGG (19)
 
H3rku||3 (10)
 
][CR@ZY][-BOY (10)
 
SaDisT (8)
 
BL@@DER (6)
 


Limbaje de programare [part #4]

In jos

Limbaje de programare [part #4]

Mesaj  PowerFighter la data de Joi Aug 05 2010, 05:33

19. LISP
LISP este un limbaj de programare funcţional cu un lung istoric. Conceput iniţial ca un model de calcul (asemănător celui construit de Turing), a devenit limbajul cel mai folosit la crearea aplicaţiilor de inteligenţă artificială în anii de glorie ai acestui domeniu (1970-1980).

Denumirea provine de la "List Processing".

Specificat iniţial în 1958, Lisp este cel de-al doilea ca vechime limbaj de programare de nivel înalt; doar Fortran este mai vechi. Precum Fortran, Lisp s-a schimbat mult faţă de forma iniţială,existând de-a lungul vremii o serie de dialecte. Astăzi, cele mai răspândite dialecte Lisp sunt Common Lisp şi Scheme.20. Prolog
Prolog este un limbaj specific inteligenţei artificiale ( Prolog - Programming in Logic ) Originea lui aparţine lui Alain Calmaureur de la Universitatea din Marsilia, Franţa. Iniţial a fost conceput pentru analiza lexicală. Azi in mod curent exista mai multe implementări atât open source cât şi proprietare. Printre cele mai bune implementari open source existente azi se numara swi-prolog21. CLIPS
CLIPS este un acronim pentru C Language Integrated Production System, o unealtă pentru construirea sistemelor expert dezvoltată de NASA în anii 1980. Sintaxa şi numele au fost inspirate de OPS (sistem de producţie oficial, în engleză: Official Production System) creat de Charles Forgy. Primele versiuni de CLIPS au fost dezvoltate începând cu 1984 la NASA-Johnson Space Center (ca o alternativă la sistemul existent numit ART*Inference) până la începutul anilor 1990 când subvenţia a încetat din cauza problemelor bugetului Federal, şi a unui ordin conform căruia NASA trebuia să cumpere software comercial în loc să-l dezvolte.

CLIPS este probabil cea mai folosită unealtă pentru sisteme expert deoarece este rapidă, eficientă şi gratuită şi incorporează un limbaj de programare complet orientat obiect. Cu toate că acum face parte din domeniul public, este încă actualizat şi susţinut de autorul original, Gary Riley.

CLIPS incorporează un limbaj de programare orientat obiect numit COOL pentru a scrie sisteme expert. Cu toate că este scris în limbajul e programare C, interfaţa sa seamănă foarte mult cu cea a limbajului de programare Lisp. Se pot scrie extensii în C, iar CLIPS poate fi chemat din C.

Ca şi alte astfel de limbaje, CLIPS are de-a face cu reguli şi fapte. În timpul rulării programelor, existenţa diferitelor fapte într-o bază de cunoştinţe pot face ca o regulă să fie aplicabilă. O regulă aplicabilă este apoi aplicată, adăugându-se astfel noi fapte la baza de cunoştinţe.22. Embarcadero Delphi
Embarcadero Delphi, cunoscut anterior ca CodeGear Delphi şi Borland Delphi, este un mediu de dezvoltare a programelor pentru Microsoft Windows, produs iniţial de firma americană Borland, deţinut şi dezvoltat în prezent de Embarcadero Technologies. Delphi 2010 este cea mai recentă versiune şi este distribuită în trei ediţii: Professional, Enterprise şi Architect.

Delphi foloseşte o variantă a limbajului Pascal, numit Object Pascal (Pascal orientat pe obiecte) şi compilează în cod nativ x86.

Mediul are inclusă librăria VCL (Visual Component Library) şi suportă un număr mare de componente terţe. Se pune accent pe conectivitatea cu baze de date, iar Delphi oferă un set bogat de componente dedicate acestui scop.

Pentru a crea aplicaţii .NET, cele mai recente versini conţin instrumentul Delphi Prism.23. Object Pascal
Object Pascal este un limbaj de programare derivat din Pascal, ce permite folosirea structurilor din modelul programării orientate pe obiecte: obiecte, moştenire, polimorfism etc. Object Pascal conţine clase specifice acţiunilor din sistemul de operare, componente GUI etc.

Object Pascal este folosit de mediul de dezvoltare Delphi.
avatar
PowerFighter
Administrator
Administrator

Mesaje : 304
Puncte : 694
Reputatie : 8
Data de inscriere : 08/04/2010
Varsta : 20
Localizare : Moldova/Mereny

http://cs-game-force-md.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum