..::CS-GAME-FORCE-MD::..
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Cerere Moderator
Vin Dec 31 2010, 20:26 Scris de PowerFighter

» O Propunere pt admin
Joi Aug 26 2010, 20:31 Scris de PowerFighter

» ][CR@ZY][-BOY
Mier Aug 11 2010, 22:22 Scris de PowerFighter

» Crazy Loop - Dan Balan
Mar Aug 10 2010, 20:18 Scris de PowerFighter

» Counter Strike 2D
Mar Aug 10 2010, 14:40 Scris de PowerFighter

» The Bourne Ultimatum [#3]
Mar Aug 10 2010, 14:38 Scris de PowerFighter

» The Bourne Supremacy [#2]
Mar Aug 10 2010, 14:38 Scris de PowerFighter

» The Bourne Identity [#1]
Mar Aug 10 2010, 14:37 Scris de PowerFighter

» Garcea La Dentist
Mar Aug 10 2010, 13:31 Scris de PowerFighter

Top postatori
PowerFighter (304)
 
*Bl@yd* (78)
 
Arty (53)
 
sTaTuS (31)
 
UlTrA_bOy (19)
 
taGG (19)
 
H3rku||3 (10)
 
][CR@ZY][-BOY (10)
 
SaDisT (8)
 
BL@@DER (6)
 


Limbaje de programare [part #1]

In jos

Limbaje de programare [part #1]

Mesaj  PowerFighter la data de Joi Aug 05 2010, 05:31

1. C#
C# este un limbaj de programare orientat-obiect conceput de Microsoft la sfârşitul anilor 90. A fost conceput ca un concurent pentru limbajul Java. Ca şi acesta, C# este un derivat al limbajului de programare C++.
C# simplifică mult scrierea de programe pentru sistemul de operare Windows.2. C++
C++ (pronunţat în română: "C plus plus" şi în engleză: "si plas plas") este un limbaj de programare general, compilat. Este un limbaj multi-paradigmă, cu verificarea statică a tipului variabilelor ce suportă programare procedurală, abstractizare a datelor, programare orientată pe obiecte. În anii 1990, C++ a devenit unul din cele mai populare limbaje de programare comerciale, rămânând astfel până azi[1].

Bjarne Stroustrup de la Bell Labs a dezvoltat C++ (iniţial denumit C cu clase) în anii 1980, ca o serie de îmbunătăţiri ale limbajului C. Acestea au început cu adăugarea noțiunii de clase, apoi de funcţii virtuale, supraîncărcarea operatorilor, moştenire multiplă, şabloane (engleză: template) şi excepţii. Limbajul de programare C++ a fost standardizat în 1998 ca şi ISO 14882:1998, versiunea curentă fiind din 2003, ISO 14882:2003. Următoarea versiune standard, cunoscută informal ca C++0x, este în lucru.3. C
C este un limbaj de programare standardizat, compilat, de nivel mediu. Este implementat pe majoritatea platformelor de calcul existente azi, şi este cel mai popular limbaj de programare pentru scrierea de software de sistem. Este apreciat pentru eficienţa codului obiect pe care îl poate genera, şi pentru portabilitatea sa.

A fost dezvoltat la începutul anilor 1970 de Ken Thompson şi Dennis Ritchie, care aveau nevoie de un limbaj simplu şi portabil pentru scrierea nucleului sistemului de operare UNIX.

Sintaxa limbajului C a stat la baza multor limbaje create ulterior şi încă populare azi: C++, Java, JavaScript, C#.

C este un limbaj de programare relativ minimalist ce operează în strânsă legătură cu hardware-ul, fiind cel mai apropiat de limbajul de asamblare faţă de majoritatea celorlalte limbaje de programare.4. Java
Java este un limbaj de programare orientat-obiect, puternic tipizat, conceput de Sun Microsystems la începutul anilor ʼ90.

Un program Java compilat, corect scris, poate fi rulat fără modificări pe orice platformă care e instalată o maşină virtuală Java (engleză: Java Virtual Machine, prescurtat JVM). Acest nivel de portabilitate (inexistent pentru limbaje mai vechi cum ar fi C) este posibil deoarece sursele Java sunt compilate într-un format standard numit cod de octeţi (engleză: byte-code) care este intermediar între codul maşină (dependent de tipul calculatorului) şi codul sursă.

Maşina virtuală Java este mediul în care se execută programele Java. În prezent, există mai mulţi furnizori de JVM, printre care Sun, IBM, Bea, Oracle, FSF. În 2006, Sun a anunţat că face disponibilă varianta sa de JVM ca open-source.

Există 3 platforme Java furnizate de Sun Microsystems:

* Java Platform, Micro Edition (Java ME) — pentru hardware cu resurse limitate, gen PDA sau telefoane mobile,
* Java Platform, Standard Edition (Java SE) — pentru sisteme gen workstation, este ceea ce se gaseste pe PC-uri,
* Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) — pentru sisteme de calcul mari, eventual distribuite.5. JavaScript
JavaScript este un limbaj de programare orientat obiect bazat pe conceptul prototipurilor. Este folosit mai ales pentru introducerea unor funcţionalităţi în paginile web, codul Javascript din aceste pagini fiind rulat de către browser. Limbajul este binecunoscut pentru folosirea sa în construirea siturilor web, dar este folosit şi pentru acesul la obiecte încastrate (embedded objects) în alte aplicaţii. A fost dezvoltat iniţial de către Brendan Eich de la Netscape Communications Corporation sub numele de Mocha, apoi LiveScript, şi denumit în final JavaScript.

În ciuda numelui şi a unor similarităţi în sintaxă, între JavaScript şi limbajul Java nu există nicio legătură. Ca şi Java, JavaScript are o sintaxă apropiată de cea a limbajului C, dar are mai multe în comun cu limbajul Self decât cu Java.

Până la începutul lui 2005, ultima versiune existentă a fost JavaScript 1.5, care corespunde cu Ediţia a 3-a a ECMA-262, ECMAScript, cu alte cuvinte, o ediţie standardizată de JavaScript. Versiunile de Mozilla începând cu 1.8 Beta 1 au avut suport pentru E4X, care este o extensie a limbajului care are de a face cu XML, definit în standardul ECMA-357. Versiunea curentă de Mozilla, 1.8.1 (pe care sunt construite Firefox şi Thunderbird versiunile 2.0) suportă JavaScript versiunea 1.7.6. PHP
PHP este un limbaj de programare. Numele PHP provine din limba engleză și este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. Folosit inițial pentru a produce pagini web dinamice, este folosit pe scară largă în dezvoltarea paginilor și aplicațiilor web. Se folosește în principal înglobat în codul HTML, dar începând de la versiunea 4.3.0 se poate folosi și în mod „linie de comandă” (CLI), permițând crearea de aplicații independente. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source și server-side, existând versiuni disponibile pentru majoritatea web serverelor și pentru toate sistemele de operare. Conform statisticilor este instalat pe 20 de milioane de situri web și pe 1 milion de servere web[2]. Este disponibil sub Licenṭa PHP ṣi Free Software Foundation îl considerã a fi un software liber.

Inițial, limbajul a fost dezvoltat de inventatorul său, Rasmus Lerdorf. Odată cu creșterea numărului de utilizatori, dezvoltarea a fost preluată de o nouă entitate, numită The PHP Group (Grupul PHP).
avatar
PowerFighter
Administrator
Administrator

Mesaje : 304
Puncte : 694
Reputatie : 8
Data de inscriere : 08/04/2010
Varsta : 20
Localizare : Moldova/Mereny

http://cs-game-force-md.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum